Dimensiunea potrivită depinde de doi factori: Ce alimente doriți să preparați și pentru câte persoane intenționați să gătiți. Pentru a vă ajuta să alegeți dimensiunea potrivită pentru nevoile dumneavoastră, iată o prezentare generală a dimensiunilor obișnuite ale cuptoarelor și a domeniilor lor de utilizare:- Un cuptor olandez cu o capacitate de 6 litri este ideal pentru a pregăti tocănițe pentru trei până la cinci persoane, pentru a face sosuri și pentru a prăji bucăți mici de carne. Această dimensiune este bună și pentru a găti legume sau pentru a coace pâine și prăjituri. - Un cuptor olandez de 7,2 litri este bun pentru a pregăti tocănițe pentru aproximativ cinci până la zece persoane, precum și caserole și sosuri, tăiței, orez și legume pentru același număr de invitați. Această dimensiune este, de asemenea, ideală pentru prăjirea simplă a cărnii, păsărilor de curte sau a peștelui. - Cea mai mare versiune are o capacitate de 10,75 litri și este potrivită pentru grupuri mai mari de persoane.